fallback

Комби вариант на Jaguar XF?!

Jaguar отдавна не беше преживявал подобен успех. Дилърските центрове на луксозната марка по света са затрупани от предварителни поръчки за новия модел Jaguar XF.

При подобен интерес към модела, Jaguar сега обмисля да разшири неговата гама и да пусне и варианти на XF комби, купе и кабриолет. Доскоро подобна идея за толкова много модели на базата на един Jaguar би звучала екзотично. Особено що се отнася за комби. Сега обаче, освен високият интерес на купувачите вече е налице и финансова стабилност подсигурявана от новия собственик Тата. От друга страна е неясно каква ще бъде стратегията на индийския собственик. Този компютърен образ дава представа как би изглеждал Jaguar XF комби (station wagon). Това е един от вариантите, който според експерти има най-голям шанс да стигне до серийно производство. Това би бил един Jaguar при който силно внимание се обръща на практичността, има удължена платформа и възможност да поеме достатъчно багаж. Това последното въобще не е типично за досегашната идеология на Jaguar. В крайна сметка който иска да кара багаж по-добре да си купи VW Passat комби, нали? В този смисъл е интересно какво решение ще вземе новият мениджмънт на фирмата. От това ще проличи дали индийците ще са способни да запазят уникалния характер на Jaguar, дори с риск да си остане не дотам масова марка. Или обратно, ще направят от него автомобил за богати фермери. Докато все още не се знае ще има ли комби версия на XF, вече е сигурно, че се разработва „гореща” версия, наречена XF-R. Това ще бъде по-подходящо за Jaguar и без съмнение ще представлява силна конкуренция за BMW M5 и Audi RS6. Jaguar XF-R ще бъде с двигател V8 с обем 5.0 литра и мощност надвишаваща 500 к.с.
Тагове:
fallback
  • #3
    cecko ( преди 16 години )
    моделът е проектиран от форд умния,преди тата да ги купят!вземи се образовай преди да пишеш глупости!
  • #2
    К. ( преди 16 години )
    @от: cecko - много си зле , приятелю.Те хората и в статията са го написали, ама кой да чете. Jaguar е собственост на индийците от ТАТА, НЕ на FORD.... A и на Мондео да приличаше - какво лошо, колата обра десетки награди вече.
  • #1
    cecko ( преди 16 години )
    Ми форд каквото са хванали са го освинили!Живо мондео,само че луксозно,срам и позор за jaguar!
fallback
Последни