IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови данни за Mercedes-Benz SL65 Black Series

Макар премиера да е чак през лятото, славата на Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series вече се носи и колата е определяна като един от най-екстремните модели създавани някога от Mercedes-Benzes.

Нови данни за Mercedes-Benz SL65 Black Series

Негов базисен двигател е би-турбото V12 с работен обем 6.0 литра. При стандартния SL65 AMG мощността му е 604 к.с., но при версията Black Series същият двигател е с мощност 670 к.с. Максималният въртящ момент се запазва, както е при стандартната версия, също и автоматичната скоростна кутия с пет степени. При нея обаче се появяват два режима на работа, като вторият е спортен и предлага по-бързо сменяне на скоростите с 25 стотни от секундата.



В допълнение към прибавената мощност, инженерите на Mercedes-Benz и AMG са концентрирали усилията си за намаляване на теглото на колата. По-тежката система на въздушно окачване при стандартния SL65 е заменена със стоманени пружини. Окачването може да се регулира с два режима. Отстранена е и системата Active Body Control, а багажника, покрива, предните калници и броните са направени от карбон.

За да се спести от теглото, колата е станала купе, като тежкият сгъваем покрив е заменен с олекотен неподвижен покрив. Покривът е сменен не само заради теглото, а и поради фактът, че не може да пасне в багажника между масивните задни гуми с размер 325/30ZR20.



Като цяло SL65 Black Series е по-широк десетина сантиметра от стандартния модел SL. Спирачките и кормилната система са идентични на тези предлагани в спортния Performance Package за SL63 AMG.

Според предварителните данни на производителя, купето ще бъде в състояние да ускорява от място до 100 км/час за 3.9 секунди и да достигне максимална скорост от 330 км/час.

Промените в интериора са минимални, като черният цвят ще бъде единствената възможност за салона. От тази серия ще бъдат произведени само 350 броя, като предварителната цена се определя на 225 000 долара за САЩ.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Колко коня е Гаярдото?Какво е това Порше?Чети малко и тогава пиши...
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    извинявам се за грешката в по-долния ми коментар Порше-Rey ускорява от 0-100 за 3,3 сек. но от 0-300 за 24 сек. а Ламборджинито 0-100 за 3 сек. но от 0-300 едва за 35 сек. Което е 10 секунди след Поршето.. А боен изтрибител с реактивен двигател ускорява от 0-300 за 20 сек.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Толкова много коне а нищо особенно като ускорение!!! Не ме разбирайте погрешно, ускорението е страхотно и е мечта за всеки маняк но очаквах повече.. Порше-Rey 3.5 кубика мотор 650к.с. и би-турбо ускорява 3,9 сек. Ламбордижини Галярдо с 640к.с. само за 3 сек. а Бугати Вейрон 1001к.с. за феноменалните 2,5 сек ,което показва ,че въпреки многото коне Мерцедес трудно ще се конкурира с тези супер спортни марки ,които между другото са под шапката на Фолксваген- най-мощния концерн и Ламборджини и Порше и Бугати са във фирма Фолксваген както и много други като Ауди, Бентли ,Сеат и Шкода.