IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru с нов електромобил

Subaru разработва нов електромобил, който е създаден на базата на миниколата R1, която има бензинов двигател.

Subaru с нов електромобил


На автомобилното изложение в Ню Йорк, Subaru постигна споразумение за тестване на новия електромобил с властите в Ню Йорк. В Япония електромобилът Subaru R1e се тества още от 2006 г., а сега няколко прототипа от него ще започнат да се движат на територията на „Голямата ябълка”. 

Subaru R1e e електромобил предназначен главно за движение в града. Колата е с новото поколение литиево-йонни акумулатори, които наред с всички други предимства спрямо сегашните, могат и много бързо да се презареждат. Те позволяват и частично зареждане, което не нарушава продължителността на живот на батериите. Само 15 минутно зареждане позволява батериите да достигнат 80% от своя максимален капацитет, но за това е нужно специално оборудване. 

Зареждането може да бъде направено и направо от мрежата за общо ползване чрез технологията plug-in, като за пълното зареждане са нужни около 8 часа. Subaru R1e предлага две места и има възможност да измине с едно зареждане към 80 км, като при това може да развие максимална скорост от над 100 км/час. Електромоторът е с мощност 40kW.
0 от 500