fallback

BMW подготвя новото поколение на Серия-5

Новото поколение на BMW Серия-5 трябва да се появи в края на 2009 или началото на 2010 г.

Прототипи с тежка маскировка вече бяха забелязвани при тестове около Мюнхен. Този автомобил е един от изявените лидери в своя клас и новото поколение естествено се очаква с висок интерес. В началото на тази седмица се появиха компютърни образи и на комби версията на Серия-5, след като преди време видяхме компютърни образи и на седана. Ако се вярва на компютърните образи, промените във външния вид няма да са радикални. Новата Серия-5 ще носи главните новини най-вече в техническата си част. При двигателите BMW ще продължи да показва привързаност към турбо агрегатите. При новото поколение на Серия-5 ще видим редица варианти на турбо двигатели, включително направилият премиера с Х6 би-турбо V8 с обем 4.4 литра. В момента BMW разработва второто поколение на своите турбодизелови двигатели тип common rail, които ще впръскват директно дизеловото гориво под още по-високо налягане и ще подсигуряват още по-добри показатели за разход и мощност. Сред скоростните кутии при новата Серия-5 ще видим механична с шест степени, както и шест степенна полуавтоматична Steptronic, но заедно с тях ще се предлага и изцяло новата ZF с осем степени. Теглото на новата „петица" ще бъде намалено в сравнение с това на сегашното поколение, благодарение на използването на нови олекотени сплави и материали, като алуминий и карбон. Интересно е, че платформата на колата ще бъде изработена от алуминий в предната част, а в частта върху която са разположени местата за пътниците и в задната част ще бъде традиционно изработена от стомана. Това ще подобри разпределението на теглото между предната и задна ос и ще подсигури висока безопасност и добро поведение на пътя. Отпред окачването ще бъде независимо тип MacPherson. При някои от вариантите с висока мощност ще бъдат използвани и панели от карбон при производството на каросерията.  
Тагове:
fallback
  • #2
    Sigma ( преди 16 години )
    Моделите на БМВ не се проектират като дизайн специално за българският пазар. По тази причина не излъчват усещането за агресия и бунт. Да, българите определено искат и автомобилът, който управляват да всява "страх и паника", но такова излъчване не е цел и само ще предизвика проблеми на собственика в останалите страни от белият свят. :) Най-вече с данъчните инспектори и други служители на държ. администрация.
  • #1
    WickedSixD ( преди 16 години )
    БМВ ми е любимата марка и им правя евала за високо-технологичните им коли и двигатели,но с всеки нов модел,все повече се отчайвам от дизайна. Къде е агресията...въобще не ми харесва новия им стил ей..
fallback
Последни