fallback

Sandero - нова крачка напред за Dacia

Петият модел на базата на Dacia Logan е класически хечбек с пет врати принадлежащ към ниската средна класа.

Техническите промени са относително малко, но това е важна крачка напред за румънската Dacia в рамките на групата Renault. Новата Dacia Sandero се изработва още от края на миналата година в бразилския град Куритибе под марката на Renault. На пазара в Европа ще се появи през лятото на тази година именно като Dacia, но промените в сравнение с „бразилския” модел ще бъдат минимални. Дизайнът на Sandero носи грубоватите черти на Logan, но има по-елегантен вид. Новата маска на автомобила е с ново лого на Dacia. Опростеният дизайн на задната част е направен по-интересен чрез необичайната форма на задните светлини. Dacia Sandero има дължина 4020 мм и междуосие 2588 мм. Това прави новият модел с 230 мм по-къс от Logan, а разстоянието между осите също е по-малко от това при Logan с 42 мм. Sanderо е висок 1534 мм, а разстоянието до пътя е 155 мм. Окачването и наборът от двигатели за Sandero са без съществена промяна в сравнение с тези при Logan. Все пак настройката на окачването е различна, по-твърда. В съобщението за пресата се казва, че е обърнато специално внимание и на защитата от корозия. Предварителната информация от Dacia е, че този модел ще се предлага в Европа с три годишна гаранция, ограничена от 100 000 км. Базисният двигател ще бъде бензинов с обем 1.4 литра и мощност 55 kW, след него ще бъде друг бензинов агрегат с обем 1.6 литра и мощност 66 kW. Дизеловите мотори ще бъдат представени от добре познатия 1,5 dCi с два варианта на мощността - 50 и 63 kW. Обемът на багажника е 320 литра, а след сгъване на втория ред седалки става 1200 литра.
Тагове:
fallback
  • #3
    az ( преди 16 години )
    отпред е точно като Nissan Tiida...
  • #2
    Коко ( преди 16 години )
    Имаше една приказка: "за толкова пари - толкова..." Незнам какво ви смущава, че е старото Клио. То поне се е доказало. Пък и така доста хора имат възможност да имат нов автомобил, а не да се возят на 20-годишни прогнили кошници.
  • #1
    Gogo ( преди 16 години )
    Това си е старото Рено Клио, и за да не спрат модела са решили да сменят ламарините и толкова. Ето една смотана Марка ще продава старите ни модели. Така си казва Карлос Гьон, а дори отпред Дачията са я направили като Нисаните то поне да имаше малко техника от нисан вътре :)
fallback
Последни