IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lotus Europa SE ще бъде по-комфортен

Групата Lotus ще представи на автомобилния салон в Женева модернизирана версия на модела Europa. Стартовата цена на новия модел Lotus Europa е 27 950 паунда (37 500 евро), съобщава пресцентърът на компанията.

Новият Lotus Europa SE ще бъде по-комфортен



Автомобилът е предназначен предимно за европейски клиенти на марката и ще влезе в търговските центрове през юни. Сегашната версия на Europa се цели в доста по-широка аудитория в сравнение с предишните модели.
Майк Кимбърли, главният изпълнителен директор на Групата Лотус коментира: „Както истинският шофьор би се досетил, този модел на Europa дава достъп до уникалното ДНК на Lotus на онези от нашите клиенти, които биха счели модели като Elise и Exige за твърде безкомпромисни за ежедневна употреба“. 

Новият Lotus Europa SE е задвижван от 2.0 литров турбо двигател с 225 конски сили и 300 Nm максимален въртящ момент. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди, а максималната му скорост по данни на производителя е 230 км/ч (143 мили/час). 

Целта на новия модел е да предостави по-високо ниво на комфорт (моделите на Лотус са известни със спартанските принципи, към които традиционно се придържат), без да отстъпва от ценностите на марката.
0 от 500