IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще представи BMW в Женева?

BMW ще покаже в Женева две доста различни концепции.

Какво ще представи BMW в Женева?

Първата от тях ще бъде показателна за най-новите технологии на Баварската фирма в областта на екологичните модели с ново поколение на системата EfficientDynamics. Втората концепция ще покаже спортните и динамични възможности на фирмата. 

Екологичната концепция на BMW е създаден на базата на SUV модела Х5. Този автомобил е оборудван с хибридна система състояща се от дизелов двигател и два електродвигатели. 

Така се продължава линията на дизеловите хибриди показани от BMW и във версия Х6 Active Hybrid Concept и X3 Active Hybrid Concept. Дизеловата хибридна система е разработена съвместно с GM и Daimler. Тя има двойка електродвигатели, които се включват по време на ускоряване на колата и за зареждане на акумулаторите, а също и при нужда за да се захранват един друг. 

Скоростната кутия е вариант на ECVT (Electrical Continuously Variable Transmission). Тя има два режима на работа, единият е оптимизиран за работа при ниски, другият при високи скорости. 

Втората концепция на BMW, която ще видим в Женева е BMW Серия-1 Performance. Тази концепция е създадена на базата на представената през миналата година версия tii. Автомобилът има много части от карбон, нови спортни джанти и цялостен спортен дизайн на купето с различни аеродинамични допълнения. 

Това обаче няма да е всичко на щанда на BMW тази година. Ще видим и новия кабриолет M3, оборудван с изцяло новата скоростна кутия на BMW с два съединителя.
0 от 500