IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Citroen ще използва двигатели на BMW

Peugeot предлага редица свои модели с двигатели на BMW. Сега и „роднинският” Citroen ще използва четирицилиндровите двигатели на BMW произвеждани във Великобритания.

И Citroen ще използва двигатели на BMW

Двигателите които ще ползват от Citroen ще бъдат няколко версии, включително и турбо, с обем от 1.4 до 1.6 литра. Това са същите двигатели, които Peugeot монтира на своите модели 207 и 308, но все още не се съобщава къде Citroen ще монтира двигателите на BMW. 

Според списание WhatCar?, новите двигатели най-вероятно ще се появят за първи път с новия Citroen C5 към 2009 или 2010 г. 

Баварската фирма използва тези свои двигатели при Mini, като те предлагат мощност от 120,150 и 175к.с. Това са двигатели с директно впръскване на горивото и променливо време за отваряне на клапаните. 

Главната причина Citroen да закупува двигателите на BMW е да може да използва системата stop-start EfficientDynamics. Тази технология Citroen планира да използва във вида в който тя сега работи при Mini. При нея двигателят се изключва когато колата е спряла и отново стартира когато водачът включи първа скорост.
0 от 500