IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo представя 8C Competizione Spider в Женева

От Alfa Romeo съобщиха, че красивата приказка 8C Competizione продължава, защото на изложението в Женева през март ще представят нова версия – кабриолета Spider.

Alfa Romeo представя 8C Competizione Spider в Женева

Също като версията с твърд покрив, Alfa ще произведе само 500 броя и от кабриолета 8C Spider, като повечето от тях вече са заявени за пазара в САЩ и този в Германия. 

Динамичните качества на новия Spider са в пълна хармония със зашеметяващия му вид. Новият модел е с познатия двигател V8 с обем 4.7 литра произведен от Ferrari. Максималната му мощност е 450 к.с. при 7 000 об/мин. Скоростната кутия е роботизирана, шест степенна с превключване от волана и самоблокиращ диференциал. 

Спирачният механизъм е Brembo с дискове имащи диаметър 380 мм отпред и 360 мм отзад. Джантите са с размер 20 цола. 8C Spider е получила и системата на Alfa Romeo VDC (traction and stability system). 

От Alfa Romeo все още не са съобщили цената на новия Spider, но прогнозите са за около 200 000 евро или с около 35 хиляди евро повече от купето.
0 от 500