IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов Lotus Esprit с BMW двигател

Lotus спря модела Esprit, преди повече от четири години. Според слухове се очаква ново поколение на британския супер-спортист през 2010 година.

Нов Lotus Esprit с BMW двигател

Тест платформи на новия модел на Lotus, са забелязвани вече няколко пъти. Въпреки, че не можем да разберем нищо относно дизайна му, той определено е пораснал, за да може да отговори на предизвикателствата на силните конкуренти като Ferrari F430 и Lamborghini Gallardo.



Снимки: autocar.co.uk

Според последните слухове, новият Lotus Esprit ще бъде задвижван от V8 BMW двигател. Това звучи определено интересно, особено когато е подкрепено от думите на изпълнителния директор на баварския концерн Норберт Райтхофер. Той заяви, че компанията има намерение да продаде някои от своите технологии на други производители. Това най-вероятно ще бъде новият 4,4-литров, V8 бензинов двигател, подготвян за X6, доработен до мощност от около 500 конски сили. Очаква се, новият Esprit да бъде произведен в лимитирана серия от максимум 200 бройки.



Снимки: autocar.co.uk
0 от 500