IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault подготвя пазарна експанзия с нови модели

В началото на миналата година Renault съобщи за амбициозния си план да пусне 26 нови модели до края на 2009 г.

Renault подготвя пазарна експанзия с нови модели

От тогава насам обаче най-интересното събитие от фирмата е появата на новата Laguna и сега очакваната премиера през следващия месец на изцяло новия SUV модел Koleos.

Маркетинг шефът на Renault, Патрик Блаин (Patrick Blain), обяви в края на миналата година и това, че фирмата планира възраждането на легендарният си спортен модел Alpine, а шефът на производството на Renault, Патрик Пелата (Patrick Pélata) сега казва, че ще видим скоро и нов роудстер. 

Запитан в кой клас ще бъде новият автомобил, Пелата отговори „представете си Mazda MX-5 или дори Smart Roadster и ще бъдете на прав път”. Пелата заяви пред списание AM-Onlinе, че в момента в Renault разработват новата спортна кола и тя ще бъде реалност през следващите две години. 

„Все още имаме името Alpine, което искаме да използваме при една достъпна ценово спортна кола със задно предаване, която да носи радост от управлението си”, казва Пелата. 

Сред очакваните в скоро време нови модели на Renault е серийната версия на Laguna Coupe, която ще видим до края на тази година на базата на едноименната концепция (на снимката). 

В скоро време очакваме и новия флагман на Renault, който ще бъде заместник на моделите Vel Satis и Avantime. Най-нови информации от фирмата твърдят, че Renault подготвя и нов луксозен модел, който да бъде разположен в моделния ред над Laguna, но не става ясно дали това ще бъде новия флагман или отделен модел.
0 от 500