IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Dacia и Renault се разделят напълно

Единственото изключение може да направи кросоувърът Duster

Моделите на Dacia и Renault се разделят напълно

В момента цялата гама модели, които Dacia продава в Европа, на някои пазара се предлагат под марката Renault. Тази практика обаче ще бъде прекратена, съобщи главният дизайнер на френската марка Лорънс ван дер Акер, цитиран от британското издание Autocar.

Моделите на Dacia и Renault се разделят напълно

В алианса Renault-Nissan смятат да придадат по-голяма индивидуалност на моделите на Dacia,за да може румънската марка повече да не се асоциира с Renault. Пълно разделяне на двата бранда ще даде възможност на Dacia да се развива, в това число и от гледна точка на дизайна. Първата промяна в тази насока ще засегне семейството Logan/Sandero.

Все пак ще има и изключение - кросоувърът Duster ще продължи да се предлага и от двете марки, тъй като той е изключително популярен на почти всички пазари. Що се отнася да останалите модели, възможно е някои от тях да спрат да продават в определени държави, но за това все още няма окончателно решение.

„Автомобилите на Renault се считат за прекалено скъпи на някои пазари, докато в същото време тези на Dacia са сравнително съвременни, надеждни и на достъпна цена. Това беше и причината досега да продаваме един и същи модел под двете марки. Напоследък обаче нещата се променят, тъй като започнахме да продаваме повече автомобили на някои пазари – като Русия, например. Затова и ще започнем процес на разделяне”, обясни Ван дер Акер.

Снимка: Dacia


 

Тагове: renault dacia
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    божко ( преди 4 години )
    Единствената дачия която има сходна шумоизолация като рено е дъстър правете си изводи погледнете и уплътнението на вратите.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В почти всички тестове за качество, Дачия е пред Рено. И това е при условие, че платформи и двигатели са 1:1. Същото е и при ФВ и Шкода. Шкодите са определено по-качествените. В последно време обаче немците се усетиха и започнаха така да правят тестовете, че Шкодите да са след ФВ, защото на чехите много им тръгнаха продажбите, а така не може. Не става по-евтините и добри Шкоди да се продават повече от по-скъпите и скапани ВАГени.
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    дори и дачия ги хвана срам от "качеството" на рено!
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В Турция е като при нас с единствената разлика че няма Дачия Логан а модела се предлага като Рено Логан
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Кебаб ( преди 5 години )
    В Турция е много разпространено.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    на нашият пазар досега не са се продавали дачия и рено със един модел (дъстър примерно), ими поне не знам за него. Така че тази новина е за останалата част на света.