IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes преосмисля стратегията за А и В Клас

BMW спечели нови почитатели, когато монтира шестцилиндровия си би-турбо бензинов двигател на малката Серия-1.

Mercedes преосмисля стратегията за А и В Клас

Audi не е по-назад и предлага компактния хечбек А3 с V6 двигател от години. Единствен Mercedes-Benz стои засега настрана от мощните компактни модели. A и B-Class са високи, ъгловати, нямат спортни характеристики и не носят големи емоции при шофиране. 

В същото време сегментът на компактните спортни автомобили с достъпна цена се разширява непрекъснато и Mercedes вече не може да си позволява да го игнорира. Ето защо следващата генерация на моделите от A и B-Class, които ще видим през 2011 г, ще бъдат доста по-различни от днешните. 

Първата крачка за да бъдат те по-спортни вече е направена. Взето е решението да бъде изоставена скъпата архитектура тип „сандвич” за сметка на нова конвенционална платформа за предно предаване. Това означава, че новите модели от А и В-Клас ще седят значително по-близо до пътя, като вероятно ще бъдат по-ниски и от BMW Серия-1 и Audi A3. 

Наред с това се замисля всеки от тези модели да има още нови версии, включително спортно купе и кабриолет, традиционния хечбек и много вероятно дори мини SUV. Двигателите ще бъдат главно от седаните от C-Class, с мощност варираща от 122 до 230 к.с. Има вариант за новите серии на А и В-Клас да бъдат разработени и изцяло нови агрегати заедно с друг производител, като е вероятно това да бъде BMW.
0 от 500