IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

Някои от тях се оказаха сериозни пазарни провали

Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

По света има огромен брой кросоувъри и всъдеходи, като тези сегменти продължават да набират популярности. Има обаче и доста необичайни модели, които по различни причини не успяха да се наложат на пазара. Ето 5 такива автомобила:

Suzuki X90


Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

Този модел е създаден на базата на първото поколение на Vitara и въпреки интересния си външен вид не успя да предизвика интереса на купувачите. Автомобилът се продаваше в Европа, САЩ и дори Австалия, след като се появи през 1995 г. Две години по-късно производството на Suzuki X90 беше спряно заради слабите продажби.

Nissan Murano CrossCabriolet

Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

Един от най-необичайните и странни модели в историята, който е създаден на базата на второто поколение на класическия Nissan Murano. Открият кросоувър беше предназначен изключително за американския пазар, но както и Suzuki X90, не предизвика интереса на клиентите. В крайна сметка Murano CrossCabriolet просъществува 4 години.

Isuzu VehiCross

Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

Всъдеходите с 3 врати не са особено популярни и поредното доказателство за това е именно Isuzu VehiCross. За цялата историята на модела – 1997-1999 г. на пазара в Япония и 1999-2001 г. на пазара в САЩ, от него са продадени 5958 бройки. При това почти 2/3 от тях са реализирани в Щатите.

Lamborghini LM002

Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

Този модел заслужава специално внимание. Той се появява през 19986 г., като е оборудван с двигател с 444 к.с., който се оказва толкова лаком, че разходът на гориво при скорост от 180 км/ч достига 53 литра. В крайна сметка през целия му живот – от 1986 до 1993 г., от него са произведени едва  328 бройки, в това число и тестовите прототипи.

Mercedes-AMG G63 6×6

Топ 5 на най-странните всъдеходи в историята

Безспорно най-интересният и най-необичаен автомобил в тази група е Mercedes-AMG G63 6×6, от който в цял свят има едва 100 бройки. Под капака на всъдехода е поставен двигател с 544 к.с., а комфортът и луксът в салона са на нивото на S-Class. Машината е с постоянно задвижване на всички колела с блокировка и на петте диференциала. Тя има само един проблем – много е скъпа, като цената стартира от 415 000 евро.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 5 години )
    Този Мерцедес някой знае ли кои точно са петте диференциала?Че има по един на мост е ясно.За останалите два питам.Ако е фултайм, да има по два междуосеви?!Странна работа.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам защо авторът е решил, че Г6х6 не се е наложило на пазара??? При условие, че дори да имаш парите и искаш да си го поръчаш, чакаш по 1 година да ти го направят??? Все едно да кажеш за Ферари или Бугати, че не се е наложило на пазара защото ги няма масово!!!
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    A-хъм ( преди 5 години )
    А бе това Ламборгини е проектирано за конглокс за американската армия, която е спечелена от AM General. Ламборгини са решили да пробват да го продават на нормалния пазар - без успех. Все пак си е военна грозотия.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Той се появява през 19986