IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda възроди модела Passport

Кросоувърът ще се настани между CR-V и Pilot в гамата на марката

Honda възроди модела Passport

Компанията Honda използва автосалона в Лос Анджелис, за да представи новия си кросоувър, заради който е възродено името Passport. Моделът ще заеме място между CR-V и Pilot в гамата на марката.

Honda възроди модела Passport

Дизайнът на Passport трябва да покаже, че това е истински всъдеход. Машината е получила допълнителни защитни елементи по каросерията, а също така и възможност да прикрепване на различен багаж. Пътният просвет е 213 мм – за сравнение този на американските версии на CR-V и Pilot е съответно 208 и 185 мм.

Производителят позиционира кросоувъра като „автомобил за приключения”, като отбелязва неговите възможности за теглене на буксир на допълнителен товар. Максималното тегло на прицепа може да бъде 2268 кг. Обемът на багажника варира от 1167 до 2206 литра, като под пода има допълнителен отсек, който може да побере 71 литра.

В основата на Honda Passport e платформата Global Light Truck с окачване MacPherson отпред и мултилинк отзад. Компонентите от шасито са взети от Pilot и от пикапа Ridgeline. Като габарити кросоувърът превъзхожда Jeep Grand Cherokee, като разстоянието между двете оси е същото като при Pilot.

Honda възроди модела Passport

Задвижването на всъдехода става с 3,5-литров V6 с мощност 284 к.с. и 355 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 9-степенна автоматична, която е собствена разработка на Honda. Като опция се предлага система за задвижване на четирите колела i-VTM4 (същата като при Pilot), която позволява прехвърляне на 70% от въртящия момет за задната ос. Тя получава помощ от система за контрол на тягата Intelligent Traction Management (ITM) с 4 режима.

В оборудването на автомобила влизат 20-цолови джанти с всесезонни гуми, изцяло светодиодна оптика, цифров приборен панел, дистанционно стартиране на двигателя, седалки с електрическо регулиране, тризонов климаник и мултимедийна система с 5-инчов дисплей. В базовото оборудване влизат още активен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение, контрол на слепите зони и система за предотвратяване на челен сблъсък.

Honda възроди модела Passport

Производството на Honda Passport стартира през пролетта, а като главни конкуренти се посочват Ford Edge, Nissan Murano, Jeep Grand Cherokee, Toyota 4 Runner и Chevrolet Blazer.

Снимки: Honda
Още снимки – в галерията горе.

Тагове: honda pilot
0 от 500