IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota с две световни премиери в Женева

На автомобилното изложение в Женева ще бъде световната премиера на два нови модела на Toyota – серийната версия на мини колата iQ и кросоувъра Urban Cruiser.

Toyota с две световни премиери в Женева


Според британското издание Autocar, Toyota iQ ще бъде най-малкият автомобил в света, предлагащ места за четирима пътници. Дължината на мини колата е само 2980 мм. 

От снимката се вижда, че външния вид на iQ не се отличава много от този на представената във Франкфурт концепция. По-различни са фаровете, друга е и предната броня.

Засега няма информация с какви двигатели ще се предлага Toyota iQ, но Autocar прогнозира, че това ще бъде бензинов двигател с обем около 1.0 литър. 

Според бритганското издание колата ще бъде оборудвана със системата “stop-start”, която ще води до икономии на гориво. 

В Европа Toyota iQ ще се появи през 2009 г. 

Кросоувърът Urban Cruiser е бил разработен специално за европейските пазари, като ще влезе в нишата под Toyota RAV-4. 

Това е все още относително малко населен сегмент, където засега са модели като Mini Crossman и Skoda Yeti, които ще видим съответно през 2010 и 2009 г. Очевидно Toyota иска да заеме своето място в този сегмент от рано. 

Знае се, че Toyota Urban ще се предлага с бензинов двигател имащ обем 1.5 литра и мощност 105 к.с. Този автомобил ще има две версии – с предаване на движението само към предната ос и 4х4. Както показва името ще бъде предназначен главно за градско движение, но няма да са му чужди и дългите преходи, нито по-трудните терени.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Gogo ( преди 16 години )
    Аз зная и едно ПОЛО дето е в този клас, също така и костенурката пак на Фолксваген е в този клас, Фиат Панда и още куп известни неизвестни китайски производители, даже и японски като Сузуки например
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    peshko ( преди 16 години )
    може да си знайко, но нека те светна, че споменатите от теб модели са в сегмента на Toyota RAV-4. Тук става дума за малко по-нисък клас
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    знайко ( преди 16 години )
    незнам кога какво ще излиза в този сегмент, но знам че вече са излезли Nissan Qashqai (първия в този сегмент) и VW Tiguan