IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Едно доста необикновено Bentley

Редкият модел Turbo RL Empress II Coupe от 1991 г. е изминал само 12 000 км

Едно доста необикновено Bentley

Bentley Turbo RL Empress II Coupe е двуврата версия на седана Bentley Turbo RL, който се произвежда от средата на 80-те до края на 90-те години на миналия век. Тази модификация е направена от ателието Hooper само в 5 бройки, едната от които ще бъде продадена на търга на RMSothebys в щата Аризона през януари 2019 г.

Едно доста необикновено Bentley

Този екземпляр е един от двата, които са произведени с ляв волан. Каросерията му е изработена от алуминий и е боядисана в яркочервения цвят Tudor Red, а интериорът е изпълнен в цвят магнолия.

Едно доста необикновено Bentley

Моделът Bentley Turbo RL Empress II Coupe е натъпкан с различни опции, някои от които са невероятни дори и за съвременните стандарти. Сред тях са специален коктейлен бокс, комплект от сребърна посуда, стъклен покрив, електронно регулируеми предни и задни седалки, а също и уудио система с 12 високоговорителя от Alpine.

Едно доста необикновено Bentley

Автомобилът е изработен през 1991 г. и е използван от Hooper за рекламни цели. След това той е изпратен в Лос Анджелис от един от инвеститорите на компанията, където е закупен от колекцията Calumet Collection. Там той е и днес, заедно с други редки версии на Bentley и Rolls-Royce.

Едно доста необикновено Bentley

Empress II Coupe се намира в отлично състояние и никога не е бил реставрирана. Въпреки че е на 27 години, километражът на автомобила показва само 7228 мили (11 632 км).

0 от 500