IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Едва сега излъчиха последното интервю на Михаел Шумахер

Семейството на 7-кратния шампион публикува записи от края на 2013 г.

Едва сега излъчиха последното интервю на Михаел Шумахер

Семейството на Михаел Шумахер публикува неизлъчвани досега записи с него, направени в края на 2013 година, най-вероятно броени дни преди падането му на ски, след което той изпадна в кома и все още не се е възстановил след поредица тежки операции.

В последните години семейството на 7-кратния световен шампион наложи пълно медийно затъмнение върху информацията за състоянието на Михаел и дали има възстановяване на легендарния пилот.

За какво е било последното интервю на Михаел Шумахер?

Естествено, темата на това последно интервю, което е потвърдено като автентичност, но не е датирано съвсем прецизно, е Формула 1, като Михаел отговаря на 10 въпроса, свързани със спорта. Предлагаме ви отговорите на Михаел на някои от тези въпроси.

Коя беше най-емоционалната ви титла: първата през 1994 или първата с Ferrari през 2000 година?
Михаел Шумахер: Най-емоционалната определено е тази, която спечелих с Ferrari през 2000 година на „Сузука”. Ferrari нямаха световен шампион от 21 години, аз самият бях прекарал 4 сезона в битка за титлата с кола на Скудерията и все не успявахме. И накрая, на „Сузука” през 2000 година успяхме, спечелихме състезанието, беше изключителна надпревара и взехме титлата в един изключителен сезон.

Като дете имахте ли идол сред пилотите във Формула 1?
Михаел Шумахер: Като дете, още докато карах картинг следях много пилоти. Става въпрос за Айртон Сена и Винченцо Соспири. Но идолът ми беше от света на футбола – Тони Шумахер, той беше велик футболист.

След толкова сезони във Формула 1, кой от вашите съперници на пистата, уважавате най-много?
Михаел Шумахер: През всички тези години най-голямо уважение съм изпитвал към Мика Хакинен, с него имахме страхотни битки на пистата и много добри лични отношения извън трасето.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Голяма работа!
  • #1
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дано Господ е с него!Страхотни битки сътвориха за 5 години в които спореха помежду си. Особено впечатляваща бе и тази , за която Мика му обяснява на снимката. Страхотни състезатели. Последните мохикани. След тях само Алонсо се доближи то този тип пилоти.