IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци направиха електрически пикап с вертикални фарове (ВИДЕО)

Мощността му е 800 коня, може да измине до 724 км с едно зареждане

Американци направиха електрически пикап с вертикални фарове (ВИДЕО)

Американският стартъп Rivian не дочака официалната премиера на пикапа си на автомобилното изложение в Лос Анджелис и показа електромобила в кратко видео. Самият стартъп работи на пазара от около 10 г. и за него не се знае толкова много. След пускането на електрическия пикап обаче, нещата вероятно ще се променят.

Американци направиха електрически пикап с вертикални фарове (ВИДЕО)

Тази година Rivian закупи в щата Илинойс завод, собственост на Mitsubishi Motors. За стартъпа пък започна работа Гари Глосъри, бивш главен инженер на Magna. Именно той работеше по електрическата трансмисия на Ford Focus Electric. По време на сътрудничеството с младата компания Глосъри бе натоварен да разработи електрическа платформа за Rivian.

Планира се, че върху тази хлатформа ще бъдат направени електрическия пикап R1T и 7-местния кросоувър R1S. Официалното им представяне е насрочено за изложението в Лос Анджелис. В Rivian смятат да стартират предварителните поръчки за електрическите си автомобили в средата на 2020 г.

Видеоклипът, показан от стартъпа, не разкрива много за появата на пикапа. По-голямата част от клипа заемат мравки, които пълзят над захвърлен бонбон, уплашени мъжки очи, бушуващ океан и всякакви други неща. Въпреки това, в края на видеото може да се видят тесни вертикални LED фарове и задната част на пикапа, която наподобява Honda Ridgeline.

По-рано бяха разкрити някои технически характеристики на пикапа. Знае се, че той ще може да измине до 724 км с едно зареждане, а най-скромната версия ще бъде оборудване с 80-киловатова батерия. Обявената мощност на двигателя е 800 коня. Ускорението от място до 100 км/ч пък отнема 2.8 сек. Очакваната цена е 50-90 хиляди долара в зависимост от комплектацията.


 

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    стар и тъп ( преди 5 години )
    Стартъп е новото "царя е гол" , ама на обратно , некви хора те лъжат че техната стока е супер мега велика и ти искат едни пари за да я направят и след като я направят ще може да си я купиш на половин цена или повече.Отделно че стартъп на 10 години това звучи смешно то си е направо действаща фирма къде е стария кой е тъпия не знам.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Компютърен модел и характеристики на хартия е едно, нека го пуснат и тогава да видим.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Старт ъп ( преди 5 години )
    Верно ли не знаеш кво е старт ъп
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 5 години )
    Това с вертикалните фарове е Уникално! Но въпроса ми всъщност е кво е туй стартъп и за кво се ползва 10 години?