IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet пуска Aveo с три врати

General Motors скоро ще излезе на пазара в Европа с нова версия на компактния си модел Chevrolet Aveo, този път с три врати.

Chevrolet пуска Aveo с три врати


Автомобилът ще има своята премиера на автомобилния салон в Женева, а в дилърските центрове на Chevrolet в Европа ще бъде през юни. 

Aveo с три врати излъчва доста повече динамика от версията с пет врати или от седана. Колата ще се предлага засега само с два бензинови двигателя, първият с обем 1.2 литра и мощност 84 к.с. и вторият с обем 1.4 литра и мощност 101 к.с. Тези двигатели ще се предлагат и с версията имаща пет врати. 

Производството ще бъде в завода на GM във Варшава, където се произвеждат и другите версии на Aveo. Според плановете на Chevrolet още от следващата година ще бъдат произвеждани по 100 хиляди броя от този модел. 

През миналата година Chevrolet повиши продажбите си в Европа с 32%, което го прави една от най-успешно продаваните марки на Стария континент.
0 от 500