IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ирландски сенатор предлага да се премине към дясно движение в страната

Ирландските власти замислят радикална промяна в правилата за движение по пътищата.

Ирландски сенатор предлага да се премине към дясно движение в страната

В страната се обмисля възможност за преминаване към движение от дясната страна на пътя, както е в континентална Европа. Според агенция Reuters една от причините за възможната промяна е желанието да се намалят катастрофите с участието на чужденци в Ирландия. 

Шефът на Ирландския Сенат Дони Касиди  (Donie Cassidy) е вносител на предложението, като се позовава и на икономически причини и в частност на високия ръст на икономиката. Като резултат от това в страната са пристигнали да работят десетки хиляди хора от централна и източна Европа. Все повече се увеличават и туристите в Ирландия. 

"Всички тези хора изпитват големи затруднения, когато управляват автомобил в Ирландия", казва Дони |Касиди и допълва, "аз знам по себе си, че когато отида в Америка са ми нужни 5-6 дни за да привикна към движението от дясно". 

Наред с това Касиди предлага да се въведе ограничение за скоростта на чуждестранните шофьори по всички пътища в Ирландия от 50 мили в час (около 80 км/час), като в същото време за гражданите на Ирландия сегашния лимит по магистралите от 120 км/час бъде запазен. 

Предложението на сенатора обаче има малки шансове да бъде прието, като повечето ирландци го считат за „изцяло нецелесъобразно”.
0 от 500