IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на Ford Ka ще видим в средата на годината

Първоначално Ford планираше следващото поколение на мини автомобила Ka да се появи една година след премиерата на Fiat 500, с който споделят една и съща платформа.

Новото поколение на Ford Ka ще видим в средата на годината

След това се появиха информации, че моделът може да се забави, а напоследък отново от Ford потвърждават, че планът ще бъде изпълнен и ще видим новата генерация на Ford Ka в средата на тази година. 

Макар Fiat 500 и Ford Ka да са с една и съща платформа, останалата техническа част и разбира се дизайнът са доста различни. 

Най-новият компютърен образ на бъдещия Ка показва, че стилистиката на сегашното поколение ще бъде запазена, разбира се с промените характерни за дизайна на по-новите модели на Ford. Ка има нещо общо (особено в предната част) с концепцията Ford Verve (а значи и с новото поколение на Fiesta), но е с малко по-остри форми от нея. 

Новата предна броня с интегрирани фарове за мъгла и характерната и за Verve голяма радиаторна решетка придават по-изразена агресивност на Ка. Колелата на мини колата са разположени възможно в най-крайната част на каросерията, което е характерно и за сегашния модел. 

От Ford потвърждават, че производството на серийната версия на Ка ще започне в завода в полския град Тихи в средата на годината. Както е известно сега там се произвежда жънещият успехи в Европа малък Fiat 500. 

Бъдещият Ford Ka ще се предлага с широка гама двигатели, между които прави впечатление бензиновият агрегат с обем 1.4 литра и мощност от 150 к.с., който разбира се ще бъде запазен само за „горещата” версия на бъдещия Ка. 

Макар все още да няма информация каква ще бъде цената на новото поколение на Ford Ka, от фирмата прогнозират, че тя ще бъде под цената на която се продава сега Fiat 500.
0 от 500