IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lincoln Aviator ще предупреждава със симфонична музика (ВИДЕО)

Мелодията е дело на оркестъра на филхармонията в Детройт

Lincoln Aviator ще предупреждава със симфонична музика (ВИДЕО)

Любопитен начин за предупреждение на водача в автомобила за различен проблем измислиха в луксозната марка на концерна Ford – Lincoln. Вместо с обичайните пискливи и натрапчиви звукови сигнали, водачът на новия Aviator ще бъде известяван със симфонична музика.

Lincoln Aviator ще предупреждава със симфонична музика (ВИДЕО)

Става дума за елементарни предупреждения – отворена врата или капачка на резервоара, включени фарове, непоставен предпазен колан, малко гориво в резервоара. Новият сигнал е създаден с помощта на истински симфоничен оркестър, който първо е записал мелодиите, а след това те се преработени с помощта на компютърна програма.

„Когато предложих на мчузикантите да създадат мелодия за автомобила, те ме помислиха за луда. Все пак те са част от оркестъра на Детройтската филхармония и имат съвсем различни ангажименти. Ние обаче искахме да заменим скучните и монотонни звукови сигнали с нещо различно”, обяснява Дженифър Прескът, която отговаря за „хармонията в автомобила” в компанията Lincoln.

Музикантите се справят с поставената им задача, като резултат може да бъде чут от видеото. Новите звукови сигнали имат няколко нива – първоначално се чуват слабо, после се увеличават и накрая стават доста силни. В крайна сметка собствениците на автомобила могат да се наслаждават на 25 различни комбинации, които музикантите (по техни думи) са създали с огромно удоволствие.



Премиерата на 7-местния Lincoln Aviator ще се състои на автосалона в Лос Анжелис на 28 ноември. Предсерийната версия беше представена на автосалона в Ню Йорк през пролетта.

Снимка и видео: Ford

Тагове: lincoln navigator
0 от 500