IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7 от най-странните автомобили в историята

Явно при проектирането им нещо се е объркало

7 от най-странните автомобили в историята

Дизайнът на автомобила е много деликатен въпрос. Не може просто ей така да измислите как ще изглежда каросерията на колата и колелата й. Изискват се специални знания, усет и, разбира, се опит. Въпреки това, като хвърлим поглед към някои автомобили, особено от втората половина на ХХ век, изглежда, че за проектирането им компаниите са поканили случайни хора от улицата.

Amc Gremlin

7 от най-странните автомобили

Американските дилъри се опитвали да продават този "ботуш" в продължение на 8 г. Изненадващо, но дизайнът на Amc Gremlin до голяма степен е бил продиктуван от техническите характеристики на автомобила. Твърди се, че създателите му искали колкото е възможно повече да свиятт разхода на гориво. Странно е също така, че от този компактен автомобил са били направени 640 000 бройки.

Nissan S Cargo

7 от най-странните автомобили

Има нещо иронично във факта, че такива коли със "странен" външен вид се появяват точно в резултат на поредния и смел опит да се направи най-компактната малолитражка. Например, Nissan S Cargo прилича на нещо като охлюв. Би било много мило, но ако беше толкова тъжно.

Tatra T603

7 от най-странните автомобили

Експериментите в областта на дизайна завършват или със създаването на нова тенденция, или с появата на нещо, което ще накара всеки нещастник, осмелил се да погледне такова нещо, да припадне. Във всеки случай, ако не е лишен от чувство за красота. Особено интересен е фактът, че Tatra T603 е лимузина.

Bond Bug

7 от най-странните автомобили

Създава се впечатлението, че през 70-те години на миналия век е имало някаква епидемия на странно проектиране сред инженери и дизайнери. В абсолютното мнозинство от случаите, опитът да се създаде функционална и красива триколка завършва с фиаско. Bond Bug не е изключение.

Marcos Mantis

7 от най-странните автомобили

Съществуват и провали сред моделите с ограничен тираж. Просто погледнете този Marcos Mantis. При първото визуално запознаване с тази кола изглежда сякаш е направена от пластилин и бавно ще се разтопи на слънце. От този автомобил са произведени 32 бройки, които, колкото и да е странно, все още имат колекционерска стойност.

Sebring Citicar

7 от най-странните автомобили

Строгата геометрия и изпъкналите фарове очевидно не са били от полза за този автомобил. Колата изглежда много странна, създава двусмислено впечатление и никога не се е радвала на особено голямо търсене. Всъщност, Sebring Citicar е електрически автомобил, създаден през годините на кризата с горивата.

Volkswagen Colani

7 от най-странните автомобили

Явно водещият дизайнер наVolkswagen Colani е искал да провери колко шофьори биха могли да изпитат трипофобия (страх от малки, струпани на едно място дупки). Просто погледнете предната част на автомобила. Все още ли сте добре? Нищо не ви сърби, не се задушавате? Значи имате късмет. Според статистиката, от трипофобия страта почти всеки трети човек в света.

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Скрунджо ( преди 5 години )
    Първата кола е съвсем ок, особено за времето си.Последната е отвратителна.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ако погледнете в нет-а , ще видите че първоначално ТАТРА е била с три фара , но явно са решили да замажат положението и да сложили чифт
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Оставам с впечатлението , че 70-80-те години , дизаинерите яко са се предозирали с алкохол и твърди наркотици-
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    СОЦиопат ( преди 5 години )
    Татрата е мечтата на соц партийците. Не е в класа на големите лимузини като зил и чайка, а по-скоро е автомобил, който да управляваш сам и да изпиташ удоволствие от шофирането. В това отношение няма друг соц автомобил, който да може да се мери с тази татра.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахахаха, последната бричка тотално изби рибата и изкъти фаянса.Просто няма такава подигравка с автомобилите. Нямам на идея кой болен мозък е създал това изчадие и най-вече кой му е позволил да го направи и създаде? Кой му е отпуснал пари и го е подпомогнал да направи това нещо.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Valko ( преди 5 години )
    "Би било много мило, но ако беше толкова тъжно."
  • #1
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГ-ината накрая просто кърти!Тея спокойно печелят приза за най-грозна "кола" за всички времена.Оставете дупките отпред! Погледнете назад за какво става на въпрос!Мултиплат е направо произведение на изкуството пред това, а по-горните коли са направо симпатични, като го гледам това вагенско недоразумение.