IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata Nano ще се продава и в Европа

Вече с голям успех на индийския пазар, Tata Nano сега се цели към Европа.

Tata Nano ще се продава и в Европа

След като беше пусната в Индия за 2 500 долара, там настана голямо преструктуриране, при това не само на пазара за нови, но и на този за употребявани автомобили. 


Сега от Тата се появи информация, че индийската фирма замисля подготовката на вариант на Nano, който да бъде подходящ за пазарите в Европа. Това обаче ще стане на базата на второто поколение от мини колата, което ще се появи към 2012 г. 

Днешният модел на Tata Nano със сигурност не може да премине през европейските изисквания за безопасност, а най-вероятно и за равнище на вредните емисии. Второто поколение на Nano ще бъде създадено така, че да отговори на изискванията за продажба в Европа, а също и в САЩ. 

Ако това се случи е малко вероятно цената на Nano да остане в сегашните рамки от 2 500 долара. Друга цел на производителя е да подобри ефективността на автомобила. Сега въпреки малките си размери и ниския работен обем на двигателя, Nano има обявен от производителя разход от 5.0 литра на 100 км, един показател, който не е мечта и за много по-големи съвременни автомобили. 

Целта пред бъдещия модел от второ поколение на Nano е да бъде лек, ефективен и в същото време да запази удивително ниската си цена, казват производителите. Дали обаче това ще се окаже възможно, или след евентуалните промени Nano ще стане просто поредната мини кола предлагана в Европа?
0 от 500