IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Continental създаде самопоправящи се гуми

През последните години производителите на автомобилни гуми реализираха невероятен напредък.

Continental създаде самопоправящи се гуми

Днес се предлагат гуми за всякакви случаи и с различни качества. Има гуми с които можете да се движите и когато няма въздух в тях, има гуми с различен цвят, дори такива с различен цвят на пушека при изгарянето им. 


Сега германската фирма Continental предлага нещо, което наистина ще бъде полезно за всеки автомобилист – гуми които сами се поправят след като повърхността им е била пробита от външен предмет. 

Както съобщава списание AutoExpress, гумата има специален лепкав и с голям вискозитет слой във вътрешната си част. Именно тя има способността да запълни и поправи всяко нарушаване на целостта на външния слой на гумата, при това веднага след като се появи. Този слой може да запълни дупки в гумата с диаметър до 5 мм. 

При това оправянето на гумата е постоянно и не се нуждаете от сервиз. За разлика от гумите с които можете да се предвижвате дори когато са без въздух, новото изделие на Continental е подходящо за всички стандартни размери джанти. При тях отпада и нуждата от сензори показващи налягането в гумите. 

От Continental съобщиха, че продажбите на новите ContiSeal ще започнат от лятото.
0 от 500