IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

В класацията са включени атомобили само от моделната 2019 година

Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

Автомобилната индустрия претърпява повратен момент - новите технологии или заместват старите, или намират възможноста за съвместно съществуване с тях под формата на хибридни задвижващи системи. Това позволява развиването на все по-високи скорости, което винаги е било мярка за това дали един автомобил е "як" или не. Прекрасен пример за разработването на нови технологии, помагащи за постигането на огромни скорости, е Mercedes-AMG Project One, който има компактен 6-цилиндров бензинов двигател, а също така електромотори и хибридни системи. Що се отнася до тази класация, в нея влизат най-бързите серийни спортни автомобили от моделната 2019 г. Ето и първата част от нея.

10. Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye - 326 км/ч

Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

Този модел бе представен съвсем наскоро като окончателно въплъщение на легендарния Challenger Hellcat, и получил същия двигател като невероятния Dodge Demon. Под предния капак си Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye има 6,4-литров турбо V8 с мощност от 797 конски сили и 958 Нм въртящ момент. Той позволява спортният автомобил да ускори от място до 60 мили/час (96 км/ч) само за 3,4 сек. и да развие  326 км/ч максимална скорост.

9. Bentley Continental GT - 333 км/ч

Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

Не позволявайте на невероятно гъвкавия дизайн на Bentley Continental GT да ви подведе, защото Bentley е изваяла автомобила с яки мускули. След две поколения меки и мега-луксозни купета, третото ускорява до 100 км/ч за 3,6 сек. и достига максимална скорост от 333 км/ч, което е по-бързо от Dodge, независимо, че тежи с 200 кг повече. Новият W12 TSI двигател е подобрена версия на 6-литровия, разработен за първия SUV на компанията - Bentayga. Двигателят развива мощност от 626 к.с. и въртящ момент от 900 Нм, като работи в съчетание с 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и задвижване на всички колела.

8. McLaren Senna - 335 км/ч

Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

McLaren разработи модела Senna в памет на легендарния състезател от Формула 1 Айртон Сена, който загина по време на Гран при на Сан Марино на писта "Имола" през 1994 г. Сена беше невероятно бърз и понякога безмилостен, но същото време огромен хуманист извън пистата, който заслужава любовта на милиони фенове по света. От McLaren се опитаха да прехвърлят тези тънкости на характера му и в своя хиперавтомобил. Каросерията е изработена изцяло от въглеродни влакна, а за да го съберат напълно от 67-те различни части, конструкторите се трудеха над 1000 часа. В резултат на това суперавтомобилът, чиято цена е 1 милион долара, помага за страхотното усещане зад волана, а 4-литровият V8 двигател с два турбокомпресора развива 789 коня, ускорявайки автомобила до 100 км/ч само за 2,7 сек.

7. Porsche 911 GT2 RS - 340 км/ч


Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

GT2 RS е върхът в линията на 911, както и най-бързото и най-мощно съвременно Porsche, ако не броим 918 Spyder. Под капака му е ръчно монтиран 3,8-литров 6-цилиндров двигател с 2 турбокомпресора, развиващ се 700 к.с. и 750 Нм въртящ момент. За да си представите цялата му мощ, имайте предвид, че малкият спортен автомобил осигурява 184,21 коня мощност на литър обем, с тегло от само 1470 кг. За сравнение, Bentley Continental GT генерира само 104 коня на цилиндър. Така Porsche ускорява до 100 км/ч толкова бързо както и McLaren Senna (2,7 сек), но има малко по-висока максимална скорост - 340 км/ч.

6. Aston Martin DBS Superleggera - 340 км/ч

Най-бързите спортни коли серийно производство (ЧАСТ I)

Новият Aston Martin DBS Superleggera впечатлява със своя елегантен и секси дизайн, доста приемливата цена от 305 хиляди долара, като в същото време няма да ни разочарова на пистата. Под капака на суперавтомобила има 5,2-литров V12 с два турбокомпресора, генериращ 715 коня. Това му позволява да ускори до 100 км/ч за 3,2 сек и да достигне максимална скорост от 340 км/ч. От гледна точка на цена/динамика/престиж, това е един от най-добрите модели в света в момента.
 

Тагове: 2019
0 от 500