IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наред са SL63 и SL65 AMG

Скоро ви представихме обновеният Mercedes Benz SL. Сега следва да ви покажем и неговите, не една, ами две AMG версии.

Наред са SL63 и SL65 AMG



Да започнем с по-големия брат – SL65 AMG. Неговият двигател не се различава от предишният топ-модел, а именно – V12 с два турбо компшресора. Той има 612 конски сили и потресаващите 1000 нютон метра въртящ момент. По-малкият близнак SL63 AMG ще разполага с четири цилиндъра по-малко. 6,3 литровият V8 има мощност от 525 коня и 630 нютон метра. В него ще AMG ще използват чисто новата си скоростна кутия SpeedShift MCT. Тя разполага със седем предавки, четири настройки и контрол на старта. Очаква се тя да бъде чувствително по-добра, от старата 5-скоростна автоматична кутия. Mercedes обаче, ще продължат да слагат старата кутия на големия SL65 AMG, защото тя все още е единствената, която може да поеме натоварването на 1000 нютон метра.



Двата флагмана ще имат и специфична AMG външност. Специален боди-кит ще се грижи за аеродинамиката и охлаждането на огромните спирачки. Моделите ще имат по-тъмни би-ксенонови светлини, както и подобрен интериор от кожа и карбон, за да са сигурни собствениците им, че не карат просто поредния SL, а уникална спортна кола.

Вижте още снимки от галерията.
0 от 500