IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ferrari не се отказват от Фетел

Шефът на тима отрече, че пилотът ще бъде освободен предсрочно

Във Ferrari не се отказват от Фетел

Броени часове, след като Себастиан Фетел загуби битката за световната титла във Формула 1 срещу Люис Хамилтън, шефът на тима Маурицио Аривабене обяви, че германецът остава основната надежда на Скудерията за нови успехи през 2019.

Във Ferrari не се отказват от Фетел

Ferrari и Фетел допуснаха няколко много важни грешки в може би най-силната кампания на тима в последните сезони, като в началото на втората част на сезона се оказа, че развитието на колата не върви в правилната посока, а Себ направи 4 удара със свои колеги в първата обиколка на последните 6 състезания и отпадна в домашното си състезание докато беше начело на колоната след собствена грешка.

Преди състезанията в Щатите и Мексико се появи информация, че тимът може да освободи предсрочно Фетел през 2019 година, особено ако и догодина италианците загубят битката с Mercedes.

„В такива моменти трябва да сме до Себастиан, да не го оставяме сам на поражението – обясни Аривабене, който също беше спряган за уволнение, но явно ще остане начело на тима. – Трябва да сме силни, да подкрепяме Фетел с всичко, което можем, да продължим напред и да не се предаваме. Доказахме, че сме единни, въпреки че постоянно се твърди обратното. Няма да се отказваме, ние никога не се предаваме. Никой няма да си ходи, продължаваме битката. Сега за титлата за консткрукторите, догодина – пак за двете титли.”

На пресконференцията след състезанието Фетел си позволи миг на слабост, като спря да говори и хвана главата си с ръце и направи дълга пауза. Вчера в Мексико Фетел беше един от първите, които поздравиха Хамилтън за петата му световна титла, а малко след състезанието отиде в бокса на Mercedes, за да поздрави с успеха и шефовете на тима.

Тагове: ferrari
0 от 500