IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Старата Alfa Romeo, която струва колкото седем Bugatti Chiron

Тази прекрасна 8C 2900B Touring Berlinetta излиза на търг през февруари

Старата Alfa Romeo, която струва колкото седем Bugatti Chiron

Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta е страхотен спомен за нивото, достигнато от европейската автомобилна индустрия в края на 30-те години, а през февруари спортното купе от 1939 година ще излезе на търг в Париж на 8 февруари, като прогнозната му цена е 22 милиона евро.

Красив спомен от 30-те години за 22 милиона евро

Автомобилът е един от петте с каросерия на дизайнерското ателие Touring, печелил е Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч и има повече от интересна история. Серийният 8С 2900, доколкото това определение може да се използва за модела, е създаден на базата на състезателния 8С 35 Grand Prix, като шасито на обикновения автомобил е много близо до това на състезателния.

Задвижването се осъществява от 2,9-литров редови 8-цилиндров двигател, работещ с два компресора Roots, като мощността му е 218 конски сили. Само за сравнение, най-мощната състезателна 8С, подготвена от Alfa Corse, заводският тим на Alfa Romeo за „Миле Миля” през 1938 година е бил с мощност 300 конски сили. Версията 2900В няма големи разлики с първата серия, но се отличава с повече комфорт на борда и по-добра надеждност.

Красив спомен от 30-те години за 22 милиона евро

Специално този автомобил е произведен през 1939 година, предаден е на собственика му в Италия, който година по-късно я продава в Англия. На Острова колата сменя четирима собственици, като през 1976 година елегантното купе е закупено от бащата на настоящия собственик. Той упорито отказва да посочи причините за продажбата на уникалния автомобил.

Краят на 30-те години се смята за златната ера в развитието на Alfa Romeo, както и за автомобилната индустрия в Европа, точно преди да започне Втората световна война, която слага край на подобни екзотични и разточителни проекти.

Снимки: Retromobile

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 5 години )
    Може да е по-евтина ,но е също толкова екзотична и красива. Това не е просто кола ,а история на колела. Заради такива модели Алфа ромео винаги ще бъде "по" и "най" от разни псевдо марки претърпяли възход последните 20-тина години . Можеш да пудриш и лъскаш имиджа си ,но историята си е история!
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    dr_kurtev ( преди 5 години )
    Така е но е два пъти по-евтина от Bigatti Type 57 SC от 1936г.-хубаво е да се сравняват равностойни марки и модели от определени години !
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Любопитен ( преди 5 години )
    Тази кола е престъпно красива.