IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кен Блок подкарва пикап (ВИДЕО)

Новата дрифт машина пресъздава F-150 от 1977 годин

Кен Блок подкарва пикап (ВИДЕО)

Този уикенд дрифт звездата Кен Блок прави завръщането си в световния рали шампионат с Fiesta WRC, своеобразна компенсация от страна на Ford за закриването на раликрос програмата на американеца преди сезон 2018.

Кен Блок подкарва пикап (ВИДЕО)

След края на надпреварата в Испания обаче Блок планира да зарадва феновете си с Gymkhana 10, а в новия епизод ще кара нещо напълно ново – дрифт пикап, базиран на Ford F-150 от 1977 година, който обаче е претърпял пълна метаморфоза и вече има мощност 914 конски сили и се задвижва от 3,5-литров V6 EcoBoost двигател с две турбини.

Естествено, пикапът е получил и специално име – Hoonitruck и подобно на Mustang-а на Блок от 1965 година, става въпрос за автомобил изграден върху тръбна конструкция, върху която са закрепени панелите от каросерията на оригинала или такива, които приличат на оригиналните.

Другата особеност на Hoonitruck е разработената за този прототип система за задвижване 4х4, като целият автомобил е създаден съвместно с Detroit Speed – проект, отнел 2 години, за да бъде реализиран. А Блок е избрал F-150 от 1977 година, защото се е научил да шофира точно на такъв пикап.

Премиерата на Gymkhana 10 е на 17 декември в YouTube.
 

Тагове: ford f-150 hoonigan
0 от 500