IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Jaguar F-Type ще получи двигател от BMW M5

Следващото поколение на британския модел ще бъде с 4 места

Новият Jaguar F-Type ще получи двигател от BMW M5

Новият Jaguar F-Type ще излезе на пазала през 2020 г., като ще претърпи радикални промени. Британският модел вече ще се предлага с 2+2 места, като идеята е той да се конкурира с Porsche 911.

Новият Jaguar F-Type ще получи двигател от BMW M5

Автомобилът обаче ще запази предното разположение на двигателя си, разкрива изданието Car. В момента Jaguar работи и върху модел със средно разположение на мотора, но той няма да има нищо общо с F-Type, а ще излезе на пазара като J-Type.

Бъдещият F-Type ще бъде изграден на алуминиевата платформа PLA-D7b, която представлява еволюция на шасито, използвано за Range Rover Velar, Range Rover Sport, Jaguar XF и Jaguar F-Pace. Тази платформа е позната още като IQ [AI].

Голямата изненада обаче ще бъде под капака, където сега се поставя 5,0-литров V8 с директно впръскване на горивото и механичен компресор. Този мотор отива в историята, а неговото място ще заеме агрегат на BMW. Става дума за 4,4-литров V8, който беше сериозно преработен от баварците за новото M5 и за M850i.

Новият Jaguar F-Type ще получи двигател от BMW M5

Моторът ще бъде доработен през 2020 г., като при новия Jaguar F-Type мощността му ще бъде 600 к.с. Толкова сега развива BMW M5.

Базовият вариант на британския модел ще запази 2,0-литровия двигател Ingenium, докато бъдещето на версията с V6 е под въпрос. В Jaguar работят и върху изцяло електрически F-Type, който ще получи силовия агрегат на I-Pace. Това са два електромотора, развиващи 400 к.с. и батерия с капацитет от 100 кВт/ч.

Снимки: Jaguar, BMW

Тагове: bmw m5 jaguar f-type
0 от 500