IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

26 млн. долара за чертежите на Aston Martin Vanquish

Такава сума плати неизвестна компания за цялата документация на спрения от производство автомобил

26 млн. долара за чертежите на Aston Martin Vanquish

Чертежите на спрян от производство автомобил на британската компания Aston Martin бяха продадени за 26 млн. долара, съобщиха западните медии.

26 млн. долара за чертежите на Aston Martin Vanquish

Освен размерът на сделката, любопитното в тази история е, че британският производител не обяви публично продажбата на документацията за модела Vanquish. За сделката стана известно благодарение на публикуването на специален отчет на компанията, в рамките на подготовка й за излизане на фондовата борса.

В доклада не се разкрива никаква информация за купувача. Както се предлага в публикация на Automotive News, възможно е собственикът на пълните инструкции за монтаж на Aston Martin Vanquish да е например китайска автомобилна компания. Купувач може да е и някое от европейското тунинг студио - Mansory или Ares, които планират да пуснат свои собствени модели.

Производството на модела Aston Martin Vanquish бе преустановено миналата есен. Като прощална версия британците пуснаха специална модификация на автомобила под името Ultimate. Беше планирано производството на общо 175 такива коли. Техническите характеристики на тази версия бяха същите като на оригиналния Aston Martin Vanquish: 5.9-литров V12 двигател с мощност от 600 к.с. и 8-степенна автоматична трансмисия. Максималната скорост е 324 км/ч.

0 от 500