IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият транспорт на Мъск ще е готов до 2 месеца

На 11 декември желаещите ще могат да се повозят в скоростния тунел на Лос Анжелис

Новият транспорт на Мъск ще е готов до 2 месеца

Отстраненият от управлението на Tesla милиардер Илон Мъск обяви в Twitter, че първият тунел за скоростно придвижване под земята е почти готов и ще бъде открит на 10 декември. Съоръжението се намира в Лос Анжелис, като ден след церемонията жеаещите ще могат да се повозят по него.

Новият транспорт на Мъск ще е готов до 2 месеца

Мъск не уточни дали става дума за системата за пътнически превози от проекта Hyperloop или за скоростно придвижване на автомобили. Както е известно, Hyperloop предсталява вакуумен влак, движещ се в напълно затворена тръба. Той се придвижва с помощта на магнтитна възглавница, благодарение на която максималната скорост може да достигне 250 мили (402 км/ч).

Вторият проект на Мък развива скоростни технологии за придвижване на автомобили под земята. Според замисъла, превозът на колите със скорост до 200 км/ч ще става със специални платформи, задвижвани с електричество. Самите автомобили ще се спускат под земята с асансьорни платформи.

Идеята е мрежата от подобни подземни тунели сериозно да намали трафика в големите градове и така да се избегнат задръстванията. След Лос Анжелос тя ще бъде изградена и в другите големи мегаполиси на САЩ и Канада.

Снимка: Twitter

Тагове: hyperloop
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Вторият проект на Мък е мъкааа ...
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Тук отново се вижда, че не знаем как се пише батериИте. Батерий е римски пълководец, нали се разбрахме от другата новина?Или да се радвам, че можеш пак да пишеш, не е като да не можеш! Че в днешно време ми е писнало от неграмотници, а те са масова представителна извадка на обществото.
  • #2
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти май не хвана, че всичко написано е тежка ирония??Ирония насочена към хейтърите на Мъск и в частност феновете на VW, като най-големи хейтъри на Мъск и всичко друго освен тракащ димящ дизел на ВАГ...А Мъск вече промени цялата игра в автомобилостроенето и космическите проекти. Другите му начинания също са на път да променят света - батерийте, волтаиците за всеки дом и системата за съхранение на енергия за домакинските нужди и т.н.
  • #1
    23 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хммм тоя Мъск не разбра ли, че за нищо не става и е един балон? Какво ще ми праща хора в космоса, скоростни влакове и ел. коли???VW изкарва новия гоуф с вече наистина чисти дизели!!! Това е технологичен пробив, а нееее разни совалки, ракети, хипер влакове и ел.коли с най-висока степен на автономност.