IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati вече изпитва малкото купе?

Maserati GranTurismo е в продажба вече няколко месеца, но все още могат да се видят неизвестни прототипи, близо до завода производител в Италия.

Maserati вече изпитва малкото купе?

Очакваме да се появи скоро и версия кабриолет на GT но това което виждаме на тези снимки е нещо съвсем различно. През миналата година, шефът на Maserati, Роберто Рончи (Roberto Ronchi), разкри идеята да се разширят сега предлаганите модели с едно малко спортно купе. 

Тези най-нови неофициални снимки на прототип „GT” показват доста странен автомобил. Вгледайте се внимателно в тях и ще забележите, че някои от панелите, особено около вратите и задните светлини, не са като тези на вече произвеждания GranTurismo. 

Това е така, защото разстоянието между осите на този прототип е по-малко от това на истинския GT. Това потвърждава, че Maserati вече работи над следващия си модел малко спортно купе. 

Най-вероятно за да се спестят средства, новият модел ще бъде създаден на базата на GT. Той обаче няма да получи новия V8 двигател с обем 4.7 литра. Вместо него малкото купе ще бъде с двигателят с обем 4.2 литра, сега познат от Quattroporte, но с променена мощност от 350 к.с. 

Очевидно в Maserati целят да влезнат в сегмента в който сега са автомобили като Aston Martin V8 Vantage, Audi R8 и Porsche 911.
0 от 500