IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще обновява Meriva

Един от най-интересните експонати на Opel, който ще видим на автомобилния салон в Женева, ще бъде Meriva Concept.

Opel ще обновява Meriva

Концепцията ще бъде прототип на следващото поколение на компактния ван, който си извоюва много добра репутация през последните години. 

Според данни на различни технически служби и проучвания Opel Meriva е един от най-надеждните модели на фирмата и търсенето му е относително високо. 

Засега се знаят малко подробности за концепцията Meriva, съответно и за бъдещето поколение на този автомобил. Известно е, че колата ще бъде със системата за трансформиране на интериора Flex7, позната от Opel Zafira, както и със системата за изграждане на вътрешния обем FlexSpace , позната от сегашното поколение на Meriva. 

Дизайнът на Meriva Concept ще бъде в стила на показаните неотдавна прототипи Opel GTC Coupe и Flextreme, а задните светлини ще бъдат почти едно към едно като тези на Opel Insignia (бъдещия заместник на Opel Vectra). От предоставената от Opel скица се вижда, че дизайнът е доста авангарден за този клас автомобили. Прави впечатление, че при средната колонка страничното стъкло се извива към долната част на каросерията, нещо което вече се използва като стил и при Citroen C4 Picasso. 

Сега Opel Meriva е лидер в своя сегмент, а всеки пети Opel продаван в Европа, има монообемно купе. Само през миналата 2007 г. Opel продаде над 335 000 автомобили от моделите Zafira и Meriva.
0 от 500