IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия забраняват късите гащи в такситата

Шофьорите не трябва да притесняват клиентите с определени гледки

В Англия забраняват късите гащи в такситата

Таксиметровите шофьори в отделни райони на Великобритания скоро ще трябва да се съобразяват с още едно ограничение – те няма да могат да носят къси и твърде широки шорти, за да не притесняват клиентите си. Особено, когато са без бельо зад волана.

В Англия забраняват късите гащи в такситата

Тази забрана се появи за първи път в няколко компании в Североизточна Англия, като медиите на Острова правят уговорката, че там вече има строг дрескод за това как трябва да изглеждат таксиметровите шофьори когато са на работа. При по-щателна проверка на Fox News обаче се оказа, че дрескодът е оставен на вкуса и усета на всеки един шофьор, което е наложило и изричното включване в забранените дрехи и шортите с твърде широки крачоли, заедно със съдраните дънки и потниците.

От профсъюза на таксиметровите шофьори оспорват забраната, особено за летните месеци с обяснението, че не във всички коли климатикът работи, а това лято е било най-горещото във Великобритания от десетилетия насам.

Един от шофьорите пък предложи в ефира на ВВС „компромис” – да са разрешени шортите, които стигат под коленете, другите – не. Но не каза нищо за потниците.

Дали подобна забрана би имала ефект в България и с колко би намалила популацията на таксиметрови шофьори?

0 от 500