fallback

Новият VW Passat излезе със старите мотори

Моделът смени поколенията на двата най-големи пазара

През 2014 г. в Европа се появи осмата генерация на Volkswagen Passat, като за догодина е предвидено и поредното обновяване на популярния автомобиля. Съществува обаче и „алтернативна” версия на модела, която се продава в САЩ и Китай. Тя излезе през 2011 г. и сега сменя поколенията си. Китайците обичат по-големите автомобили, така че увеличаването на габаритите при Passat е напълно логично. Ако предишната версия беше дълга 4872 мм, то новата дължината е 4933 мм (за сравнение европейският вариант е 4767 мм). Увеличено и разстоянието между двете оси – от 2803 на 2871 мм (срещу 2791 мм при европейския Passat). В Китай обаче моделът запазва старите си двигатели. Седанът ще се появи на пазара с турбомотор TSI с обем 2,0 литра, развиващ 186 или 220 к.с. Скоростната кутия е 7-степенна DSG с два съединителя. На по-късен етап ще излезе и версия с 1,4-литров TSI със 150 к.с. Същият мотор ще бъде в основата и на бъдеща хибридна модификация.Екстериорът на „алтернативния” Passat се отличава по голяма хромирана решетка на радиатора, която прилича донякъде на тази на новия Touareg, а също така на малките доълнителни прозорци на задните врати, които при европейския вариант отсъстват.Базовата версия на новия китайския Passat разполага съ светодиодни фарове, мултимедия с 9,2-инчов екран и с виртуална комбинация от прибори с 10,25-инчов дисплей. Като опция се предлагат матрачни адаптини фарове, предни седалки с електрически настройки и масаж, камери, проекционен дисплей, стъклен покрив и електрическа система за багажника.Производството на новия Passat ще става в съвместното предприятие Shanghai Volkswagen. В САЩ моделът ще се сгробява в завода в Тенеси, като версията за местния пазар ще бъде показана до края на месеца. Тя със сигурност е се отичава от китайската – както по оборудване, така и с двигателите си.Снимки: Autohome.com.cn 

Тагове: volkswagen passat
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Mazda 6 е в пъти по красива и добра кола от тази гротеска отгоре на снимките.Този пасатор не може да настигне една 2.5 Ultimate нито по екстри, нито по вървене, особено в завои.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това и Авенсис са коли за хора мъртви отвътре.
  • #3
    Факт! ( преди 5 години )
    Стари мотори стар дизайн стари технологии.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха, хората електрички, хибриди, водородни коли правят, а вурстовете пущат нови модели със стари мотори. Толкова си могат завалиите!
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ЗЛЕ изглежда! Кола от миналия век. Не само визия, а и техника. Де да беше и надеждна, като тогавашните, но не е...А старите мотори нямат нужда от коментар. Пак с трици м.ймуни ще ловят.
fallback
Последни