IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиера на Chevrolet Traverse 2009

След като прекрати производството на един от популярните си в САЩ SUV модели, Chevrolet TrailBlazer, сега GM ще пусне изцяло новия модел на кросоувъра Traverse 2009.

Премиера на Chevrolet Traverse 2009

Автомобилът ще бъде на пазара през втората половина на годината. Новият шевролет ще се произвежда на платформата на която сега се произвеждат Saturn Outlook, GMC Acadia и Buick Enclave. 


Според производителите това ще бъде автомобилът с най-ефективно потребление на гориво в своя клас, благодарение на двигател с директно впръскване на горивото. Това е V6 с обем 3.6 литра, максимална мощност 286 к.с. (213kW), и максимален въртящ момент 345Nm. Този двигател е познат и от модели на Cadillac, но сега е модернизиран, с повишена мощност и с по-нисък разход на гориво. Прави впечатление, че 90% от максималния въртящ момент е на разположение от 2 500 до 6 000 об/мин. 

Chevrolet Traverse ще се предлага в три версии на оборудване, а също и с предаване само към предните колела или 4х4. Окачването е независимо. Автомобилът предлага системата за контрол на стабилността StabiliTrak. Като екстри могат да се поръчат камера за виждане на пространството зад автомобила, DVD плейър, XM Satellite Radio, подгрявани и охлаждани предни седалки. 

Интериорът предлага място за осем пътници на три реда седалки. Chevrolet Traverse ще бъде един от основните експонати на щанда на фирмата на изложението в Чикаго, но ще бъде в продажба едва през третото тримесечие на годината. Този модел ще се произвежда в завода на GM в Спринг Хил, щата Тенеси.
0 от 500