IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Holden направи електромобил с мощност 1340 коня

Батерията с капацитет 25 кВт/ч се зарежда напълно само за 90 сек

Holden направи електромобил с мощност 1340 коня

Австралийската компания Holden направи електромобил с впечатляващата мощност от 1360 коня. Прототипът Time Attack е посветен на 50-ата годишнина от първата победа на марката в 1000-километровото състезание на писта "Маунт Панорама" в Батърст.

Holden направи електромобил с мощност 1340 коня

Хиперавтомобилът с шаси от въглеродни влакна и корпус от кевлар е оборудван с четири електрически двигателя, чиято сумарна мощност е 1340 к.с. Системата за задвижване на всички колела позволява гъвкаво да се променя натоварването на всяко от тях. Графеновата батерия с капацитет 25 кВт/ч поддържа зарядна станция с мощност до 1000 киловата е се зарежда напълно само за минута и половина.

Holden направи електромобил с мощност 1340 коня

Holden Time Attack е получил карбон-керамични спирачки, активно окачване, матрични фарове, активна аеродинамика и телеметрична система, която предава данни в каската на пилота в режим на увеличена реалност. Потенциално, концептуалният автомобил може да ускори от нула до 100 км/ч за 1,25 сек и да развие максимална скорост от 480 км/ч. В симулация една обиколка на пистата "Маунт Панорама" би трябвало да отнеме 1:29,30 мин, надминавайки рекордните постижения за всеки клас състезателни автомобили.

Holden направи електромобил с мощност 1340 коня

Снимки: Holden
 

Тагове: holden
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 5 години )
    Да бе вярвам ви... 25 кW за 90 секунди. Това прави и 16.66 kW за минута. Или 16.66 по 60(за час) = 1MW зарядно. И то без да броим, че КПД-то при зареждане не е 100%. И къде такива зарядни с такава мощност, че не се сещам?... Е, сигурно директора на АЕЦ-а в Козлодуй може да си го позволи....Егати измислените новини за шарани.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ахмед Мерчев ( преди 5 години )
    Това са само рисунки. Къде е колата? Не виждам да се движи. Мошеници.
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    kriw makaron ( преди 5 години )
    това е пълна измислица и ще си остане само картника рисувана на фотошоп
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Браво на Холдън много готини хора са австралииците и имат прекрасна държава.Все повече ще ги стяга вратлето немците па те нека си карат на дизель.