IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи двигателят на Aston Martin Valkyrie (АУДИО)

Хиперколата ще получи рекорден по мощност бензинов мотор

Чуйте как звучи двигателят на Aston Martin Valkyrie (АУДИО)

Главният изпълнителен директор на британския производител Aston Martin – Анди Палмър, публикуа в своя Twitter запис със звука на двигателя на хиперколата Valkyrie.

Чуйте как звучи двигателят на Aston Martin Valkyrie (АУДИО)

Топ-мениджърът не разкри допълнителни подробности за агрегата, но според информациите моделът ще получи хиблидна система, в чиято основа ще бъде рекордьорът по мощност сред бензиновите атмосферни мотори - 6,5-литров V12, разработен от компанията Cosworth.

Очаква се моторът да развива 1146 к.с., но засега не е ясно дали този показател се отнася само за двигателя с вътрешно горене или за цялата хибридна система. Знае се, че компонентите за нея ще бъдат произведени от хърватската компанията Rimac.



Каросерията и шасито на Valkyrie ще бъдат направени от карбон, като мерките за смъкване на теглото ще позволят дори фаровете и емблемата на Aston Martin да бъдат по-леки.

Бъдещата хиперкола на британците ще излезе в тираж от 150 бройки, като сред тях влизат и колите от пистовата версия AMR Pro. Тези машини ше получат подобрения в аеродинамиката, повече елементи от карбон, както и променен алгоритъм на силовия агрегат, който е съобразен с каране на писта.

Снимка: Aton Martin, видео: Twitter

 

Тагове: aston martin valkyrie
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 5 години )
    Твърди се, че тази кола щяла да бъде способна на ускорение от 0 до 200 мили в час (320 км/час) за по-малко от 10 секунди. Това е напрактика шосеен болид. Не просто суперавтомобил с технологии от F1, а болид от F1, оторизиран за движение по обществената пътна мрежа.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Set ( преди 5 години )
    Няма що.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То ще е доста под 6:30. Може би около 5:30 е съвсем реално време според мен. Все пак "нормалните" хиперавтомобили правят 6:40. Това са 20км и определено това не е нормален хипер. Поживем увидим
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Вюрст ( преди 5 години )
    Чакам с нетърпение време на Нюрбургринг. Очаквам под 6:30 мин.