IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова Toyota Celica до 2009 година?

Според слухове, Toyota ще създаде интересна коалиция с Fuji Heavy Industries (производител на Subaru).

Нова Toyota Celica до 2009 година?



Първото поколение на Toyota Celica от 1970 година.

След като Toyota взе мажоритарния дал от акциите на Fuji Heavy Industries, веднага се заговори за съвместна работа между двата производителя. Първото нещо, което хрумва на всеки фен на японските автомобили е възраждане на легендарната AE86 Toyota Corolla Coupe, произвеждана през 80те години. Според слухове, се готви проект за купе, но дали това ще е нова AE86? Не, по-скоро става дума за следващото поколение на Toyota Celica.



Легендарната AE86 Toyota Corolla Coupe.

Това са два различни проекта, но засега можем да ги обединим в един – FT-HS. Тези инициали изтекоха миналата година, заедно с няколко детайли: по-малко от 4 метра дължина, 1,7 метра широчина, 1,35 метра височина и планувано тегло под 1000 килограма. Интересно. Дори има две предложения за двигател – 1,5 литра 2NZ-FE от Toyota Corolla или 2-литровия боксеров двигател от Subaru Impreza.



Toyota FT-HS concept.

Засега се очаква новата Celica да е в по-мощната версия с две разновидности – GT и GT4. Съответно те ще са: GT – 2-литров боксеров двигател с намалена мощност и задно предаване и GT4 – пак с 2-литров боксер, този път 300 конски сили взаимстван директно от Impreza Sti, заедно със задвижването на четирите колела. Може би ще има и допълнителна система от електромотори за още повече мощност, предавана към колелата. Дали Toyota няма да се опита да се върне в рали шампионата с новото поколение Celica?



Toyota FT-HS concept.

Моделът ще остане купе, но ще има още една версия – хечбек с три врати. Вариант с пет врати по-скоро не може да се очаква, защото ще влезе в директна конкуренция със Subaru Impreza. Новата Celica ще се произвежда в Япония, в завода на Fuji Heavy Industries – Гънма. Дали ще видим новото произведение извън Япония, все още не е ясно.
0 от 500