IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се забърка в нов скандал с вредните емисии

Компанията дала неверни данни на властите в Япония

Audi се забърка в нов скандал с вредните емисии

Скандалите, свързани със занижените данни за нивата на вредни емисии, продължават да преследват концерна Volkswagen от 2015 г., когато избухна „дизелгейт”. Този път претенции към немския производител има японското правителство, което обвини премиум-марката Audi във фалшификация на данните за емисии и за разход на гориво, съобщават медиите в азиатската държава.

Audi се забърка в нов скандал с вредните емисии

Най-странното в случая е, че Audi спокойно е можела да избегне случващото се, но ръководството на компания е игнорирало всички предупреждения за задаващи се проблеми. В случая, японските власти са поискали още в началото на година от всички производители, продаващи модели в страната, данни за съдържанието на вредни вещества в отработените газове и за реалния разход на гориво на техните автомобили.

По неизвестни причини, в Audi са се отнесли доста небрежно към искането на Министреството на транспорта на Япония и са му предоставили доста остаряла информация. Проверка на ведомството е устновила, че при 37 модела на немския производител има разлика в показателите, като средно тя е 5,3%.

Засега няма данни за това, какви мерки ще вземат властите в Япония спрямо германската компания, но е напълно вероятно тя да бъде глобена, при това сериозно. Още повече, че репутацията на Audi по цял свят сериозно пострада, длед като вече бившия шеф на марката – Руперт Щадлер, беше арестуван през юли, като му бяха предявени обвинения в измама и фалшификация.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 5 години )
    Най бързата кола на драг в България е едно Сироко с мотор от Нисан Скайлайн.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 5 години )
    Абе *** самите дрифтаджий си признаха,че слагат немски мотори защото нямат пари за тунинговани Японски.Немските са много по прости и евтини обясниха хората.
  • #6
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Айде ве легени! Нали ви гледах на Japan Festa, Филип Бри4ката ви показа феновете на японското. Едната хонда 2000 с двигател на AMG, някакъв Нисан пак с двигател на Mecedes ама дизелов, половината коли с бобини от Audi, сигурно са има и коли фрашкани и с разни части от BMW. Те немците не им пречат на жълтите, те даже им помагат.
  • #5
    1 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Смотльовци, местните производители са лъгали от 30+ години, за което си признават сами. Да глобят тях първо. Ауди са взели пример от тях. Да го начукам на сестрите ви.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Вива Германия! ( преди 5 години )
    Ей,тези германци и от нас българите повече лъжaт.Как да си купиш немска кола на тези времена.
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    2втек ( преди 5 години )
    Германия и германските стоки отдавна не са същите както едно време... но леженето на стари лаври още им върши работа.
  • #2
    28 rate up comment 5 rate down comment
    sas ( преди 5 години )
    Не ВАГ са нагли. Всички немци са така! По-големи мушмооци от тези няма. Живеят на някакви стари лаври, че са много точни и стриктни, а всъщност са с мислене тип "ако мине, мине; ако не мине, ще му мисля, когато му дойде времето". Със всичките им синдикати, особено в индустриалното производство, никой не си дава особено много зор.
  • #1
    33 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГ са много нагли.Там обаче не е Европа, няма е мути Изперкел да оправи работата и ще ядат яко какалашката. Не стига, че са се 0с.рали отвсякъде, че и наглеят и изобщо не ги вълнуват местните правила, закони и норми. Типично за тази компания, която е туморът на автоиндустрията и винаги и по всякакъв начин се мъчи да лъже и хитрува. Дано от повече държави ги наритат, че накрая да се усетят, че по този начин не става.