IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen de Mexico: 10 години New Beetle

Volkswagen произвежда в Мексико VW New Beetle вече 10 години. За това време от завода в Пуебла са излезли 1 милион автомобили от този модел.

Volkswagen de Mexico: 10 години New Beetle

Общо в завода Volkswagen de México са произведени 7 милиона автомобила. VW New Beetle се появява за първи път през януари 1998 г. Тогава това е първият Volkswagen изработван в Мексико за експорт. Днес всички модели произвеждани в Пуебла се експортират до 100 страни по света. 

Нещо повече, през следващите няколко години заводът ще се разшири заради високото търсене на VW Jetta. Шефът на VW Мартин Винтеркорн заяви, че за целта ще бъдат инвестирани около 1 млрд. долара в завода в Пуебла през следващите три години. 

Пуебла е единственият монтажен завод на VW в Северна Америка и е от голяма значение за групата. Винтеркорн потвърди, че VW New Beetle e важна част от моделите на фирмата. Стана ясно, че в скоро време ще видим ново поколение от малкия автомобил, но Винтеркорн не даде повече подробности. 

В честването по случай производството на 7 000 000 автомобила в Пуебла, вкл. и 1 000 000 VW New Beetle, взе участие и президентът на Мексико Фелипе Калдерон, който заяви, че Volkswagen de México има изключително значение за икономиката на страната.  
0 от 500