IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi възражда марката Horch

Това име ще получат флагманските версии на седана A8

Audi възражда марката Horch

Германският автомобилен производител Audi ще възроди марката Horch, съобщава Automotive News. Под прочутото през 30-те години на миналия век име, ще се продават флагманските версии на седана A8.

Audi възражда марката Horch

Според източници на изданието, Audi A8 Horch ще се появи след около 2-3 години, когато моделът бъде обновен. Изпълнението Horch ще се отличава с малко по-особен дизайн на каросерията и по-богатото оборудване. Новата флагманска версия ще бъде достъпна само с най-мощния V8 двигател, както и с W12 (ако компанията реши да пусне такъв вариант в производство).

С Horch шефовете на Audi искат да създадат конкурент на моделите на Mercedes-Maybach, които включват седани, базирани на S-Class, но също така и купе, кабриолет, а освен това се планира и кросоувър Maybach. Под марката Horch се планира да се произвеждат само седани.

Audi възражда марката Horch

Името Horch е добре познато в Германия, но не толкова зад граница. В зората на автомобилната индустрия легендарният дизайнер и предприемач Август Хорх работи за Карл Бенц и през 1899 г. създава собствена фирма. Инженерните поривите на Хорх изпреварват времето си и не биват разбирани от аукционерите, поради което през 1909 г. те го принуждават да напусне компанията, носеща неговото име, и той основата Audi. През 1932 г., Horch и Audi, заедно с DKW и Wanderer, влизат в състава на концерна Auto Union AG, в чийто символ се превръщат познатите и до днес четири вплетени кръга.

Тагове: audi audi a8 a8 horch
0 от 500