IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia обновява моделите си

Lancia обяви своя план за разширяване на произвежданите модели през следващите две години.

Lancia обновява моделите си

Прави впечатление завръщането на някои модели, придобили легендарен статут през годините, каквато беше Lancia Delta, например. Сред новите модели на Lancia ще бъде и нов спортен флагман на фирмата. За тези планове на Lancia напоследък говорят редица от висшите мениджъри на фирмата. 

Промените ще започнат още през тази година, когато ще видим възродената Delta. Това ще бъде спортен хечбек с пет врати, произвеждан на платформата на сегашния Fiat Bravo. Все пак тази платформа ще бъде модернизирана и леко удължена, разстоянието между осите ще се увеличи, а колата ще бъде сегментирана в по-горен клас по отношение на лукса и оборудването. 


Очаква се дизайнът на новата Delta да бъде близък до този на концепцията HPE показана през 2006 г. (на снимката). Според холандския AutoTelegraaf, новата Lancia Delta ще направи своя дебют още през март на изложението в Женева. Сега във фирмата се дискутират още два варианта на базата на Delta – компактен SUV и ново купе-кабрио, но все още няма решение дали те ще стигнат до серийно производство. 

През следващата година ще видим новото поколение на мини модела Ypsilon, който ще се предлага в две версии – с пет и с три врати. Седанът Thesis от своя страна ще бъде изваден от производство след 2010 г., а MPV моделът Musa ще има свой заместник, въпреки че неговия „близнак” Fiat Idea ще бъде спрян от производство. За бъдещия спортен флагман вече се знае, че ще има доста общо с Alfa Romeo 8C Competitzione и ще се казва Lancia Aurelia.
0 от 500