IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водка-бар на колела: продадоха лимузината на Брежнев

Днес приключи интернет търгът за ексклузивната лимузина, в която се е возил главния секретар на Комунистическата партия в Съветския Съюз – Леонид Брежнев.

Водка-бар на колела: продадоха лимузината на Брежнев

Леонид Брежнев103 600 Евро донесе екстравагантната кола на общината в Постдам, Германия. Супер-луксозният автомобил е Mercedes Benz W100 Pullmann, още познат на колекционерите като серия 600. Той е бил в служба на съветските управници от 1966 до 1991 година, когато неясно как отново се е върнал в Германия. В него се е возил предимно Леонид Брежнев, но когато през 1982 година той умира, лимузината служи на хора от първите редици на КГБ в Москва. Други бройки от супер екслузивната кола са били собственост на диктаторите Мао и Тито, както и на Елвис Пресли и Джон Ленън.

Въпреки че лимузината е в по-късия си вариант от 5,5 метра, вътре има достатъчно място за мини-бар, в който има водка, много лед и кристални чаши. От общината в Потсдам подчертават, че автомобилът е в много добро състояние. Независимо, че е на 42 години, има навъртени само 90 хиляди километра. Каросерията е пребоядисана през 1992 година и е без забележка. Двигателят е 6,3 литров V8 с 250 конски сили.



Mercedes-ът, в който се е возил Брежнев изглежда изключително запазен.
Снимка: auto-motor-und-sport.de
0 от 500