IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи първата спортна версия на A-Class

Хот-хечът A 35 4Matic получи двигател с 306 к.с. и асистент за каране на писта

Mercedes представи първата спортна версия на A-Class

Компанията представи най-достъпния модел като цена модел на спортното си подразделение AMG – хот-хеча A 35 4Matic. Той е получил нов турбодвигател и специален асистент, който помагата на водача при каране на писта.

Mercedes представи първата спортна версия на A-Class

Това е първата спортна модификация на новата A-Class, като ще запълни нишата между топ-версията на модела до момента A 250, която развива 224 к.с., и все още непредставената A 45 AMG, чийто двигател ще разполага с над 400 к.с.

Mercedes-AMG A 35 е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 306 к.с. и 400 Нм. Той работи в комбинация със 7-степенна роботизирана кутия AMG SPEEDSHIFT DCT 7G с два съединителя и система за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC с муфа, заключваща задната ос, на която може да се предаде до 50% от въртящия момент.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при този хот-хеч отнема 4,7 секунди. Това е с 0,1 секунди по-бавно от постижението на основния конкурент на пазара Audi S3, който развива мощност от 310 к.с. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Хот-хечът е получил различни брони, по-големи джанти, антикрило, уселена предна част на каросерията заради по-мощния мотор, окачване AMG RIDE CONTROL с адаптивни амортисьори като опция, спортна изпускателна система, спортни кресла и волан със сензорни бутони – същия като при Mercedes-Benz S-Class.

Mercedes представи първата спортна версия на A-Class

Системата AMG DYNAMIC SELECT позволява на шофьора да превключва между режими Slippery, Comfort, Sport, Sport+ и Individual, а за любителите на пистовото каране има специален асистент  - AMG Track Pace. Той е част от мултимедийната система MBUX и постоянно записва повече от 80 параметра на автомобила.

Дебютът на модела ще се състои на автосалона в Париж, а продажбите в Европа стартират в края на октомври. Първите доставки до крайните клиенти са планирани за януари 2019 г.

Снимки: Mercedes-Benz
Още снимки – в галерията

Тагове: 4matic mercedes-amg a35
0 от 500