IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ГАЗ иска да разшири моделната си гама

Руската група ГАЗ започна да търси чуждестранен партньор за производството на евтин автомобил, чиято цена да започва от около 10 000 долара (към 7 хиляди евро).

ГАЗ иска да разшири моделната си гама
Руските медии съобщават за това, като се позовават на директора на автомобилния отдел на корпорацията Русские машины, Ерик Еберхардсон. Той съобщава, че вече се водят разговори с някои западни производители, сред които са и дългогодишните партньори на ГАЗ, General Motors и канадската Magna. 

Става ясно, че ГАЗ ще съобщи повече подробности за бъдещия съюз и ще назове западната фирма след около месец. Все още няма и подробна информация за новия евтин модел на групата. Все пак Ерик Ебеирхардсон съобщава, че това ще бъде или голям автомобил според критериите на компактния клас В или малък автомобил според критериите на по-високия среден клас С. Става ясно, че ГАЗ търси от бъдещия партньор само платформата за своя нов автомобил. 


В ГАЗ след около месец започва производството на новия модел Siber, (на снимката), който ще замести Волга. 

Както Automedia.bg вече ви информира, това ще бъде леко модернизирана версия на предишното поколение на Chrysler Sebring. 

Цената на този автомобил ще се движи според оборудването и двигателя от 18 до 25 хиляди долара.
0 от 500