IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi Q8 пристигна в България

Кросоувърът първоначално ще се предлага само с 3,0-литров дизел

Новото Audi Q8 пристигна в България

Новото Audi Q8 направи своя официален дебют в България на специална церемония в столицата. С нея кросоувърът стъпва и на нашия пазар, където негови основни конкуренти ще бъдат BMW X6 и Mercedes-Benz GLE.

Новото Audi Q8 пристигна в България

Моделът е изграден на базата на Audi Q7, но е по-къс от него с 66 мм и е по-широк с 27 мм. Освен това Q8 ще се предлага единствено с 5 места, докато Q7 може да бъде поръчан и със 7 седалки. За разлика от конкурентите, задната част на модела не е толкова полегата, като това се е отразило на обема на багажника – 605 литра в нормално състояние и 1755 литра със свалени задни седалки.

Първоначално Audi Q8 ще се предлага единствено с 3,0-литров дизелов V6 дигател във версията 50 TDI. Мощността на мотора е 286 к.с. и 600 Нм въртящ момент, като той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия и фирмената система за задвижване четирите колела quattro. Тя на свой ред е ориентирана към задно предаване.

Двигателят е част от система „мек хибрид”, като получава помощ от стартер-генератор и литиево-йонна батерия. Това позволява движението на мотора на празен ход при скорост от 60 до 160 км/ч с цел намаляване на разхода на гориво. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди, а максималната скорост е 232 км/ч.

На по-късен етап ще се появи по-слаба дизелова версия – 45 TDI, както и бензинова 55 TSI, която ще получи 3,0-литров турбомотор. В Audi предвиждат и две спортни модофикации – S и RS, чиито техничеси параметри засега остават в тайна.

В оборудването на модела стандартно са включени адаптивни стоманени пружини, а като опция се предлага и въздушно окачване. За кросоувъра са предвидени и най-модерните системи за безопасност и асистени на водача. Салонът е в стила на последните модели на Audi, като има два сензорни дисплея  - 10,1-и и 8,6-инчов, както и 12,2-инчов приборен панел  По-големият екран управлява мултимедията и навигацията, а по-малкият - климатика.

Снимка: Automedia
 

Тагове: audi q8
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Новото Audi Q8 пристигна в България и майсторите потриват доволно ръце, че докато са живи, винаги ще има какво да ремонтират!
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Много безвкусен и грозен автомобил, седаните на марката изглеждат многократно по-добре.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Колега, разговор няма да се получи, че домакините като видят нещо за ***-press$ не просто скриват, а направо безследно заличават. Издава ниско самочувствие. А пък странниците от ***-press$ гонят всич(ките си потенциални читатели, като им поставят условие да имат Фейс профил. Как ли пък не - никога! Смахната работа, колега! Бързай да прочетеш, че пак ще ми ударят балтията! А някой ме питаше защо не съм се бил регистрирал?! Аудито не знам дали може да завива!!! Завиването е трудна работа :)
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    До Гост ( преди 5 години )
    А дали ще може да завива?
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дизелов хибрид - ами мерси.